POLITIKA KOLAČIĆA - Kriška Catering

POLITIKA KOLAČIĆA

Ova je izjava o kolačićima posljednji put ažurirana 01.02.2023. godine i odnosi se na građane Europske unije

UVOD

Naša web stranica https://www.catering-kriska.com (u daljnjem tekstu: “web stranica”) koristi kolačiće i druge povezane tehnologije (radi praktičnosti sve se tehnologije nazivaju “kolačići”). Kolačiće postavljaju i treće strane koje smo angažirali. U dokumentu u nastavku informiramo vas o upotrebi kolačića na našoj web stranici

ŠTO JE KOLAČIĆ?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove web stranice i pohranjuje u vašem pregledniku, na tvrdom disku vašeg računala ili drugog uređaja. Podaci pohranjeni u njima mogu se vratiti na naše poslužitelje ili na poslužitelje relevantnih trećih strana tijekom sljedećeg posjeta.

ŠTO SU SKRIPTE?

Skripta je dio programskog koda koji se koristi za ispravno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj se kod izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju.

ŠTO JE WEB BEACON?

Web beacon (ili oznaka piksela) je mali, nevidljivi dio teksta ili slike na web mjestu koji se koristi za nadzor prometa na web mjestu. Da bi se to postiglo, razni podatci o vama pohranjuju se pomoću web beacon-a.

SUGLASNOST

Kada prvi put posjetite našu web stranicu, pokazati ćemo vam skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na “Svi kolačići” pristajete na nas koristeći sve kolačiće i dodatke kao što je opisano u skočnom prozoru i ovoj izjavi o kolačićima. Možete onemogućiti upotrebu kolačića putem Vašeg preglednika, ali imajte na umu da naša web stranica tada možda neće funkcionirati pravilno.

KORIŠTENJE “TREĆIH STRANA”

Dogovorili smo se o korištenju kolačića s drugim tvrtkama koje postavljaju kolačiće. Međutim, ne možemo jamčiti da treće strane s vašim osobnim podatcima postupaju pozdano ili sigurno. Stranke poput Google-a trebaju se smatrati neovisnim kontrolorom podataka u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka. Preporučujemo vam da pročitate izjave o privatnosti ovih tvrtki.

KOLAČIĆI

Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da su vaše korisničke postavke i dalje poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo vam posjet web mjestu. Na ovaj način, ne morate više puta unositi iste podatke kada posjetite našu web stranicu, a primjerice, predmeti ostaju u vašoj košarici dok ne platite. Ove kolačiće možemo smjestiti bez vašeg pristanka.

Analitički kolačići

Koristimo analitičke kolačiće za optimizaciju iskustva s web stranicama za naše korisnike. Pomoću ovih analitičkih kolačića dobivamo uvid u upotrebu naše web stranice. Molimo vaše dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića.

Kolačići za oglašavanje

Na ovoj web stranici koristimo reklamne kolačiće koji nam omogućuju personaliziranje reklama za vas, a mi (i treće strane) stječemo uvid u rezultate kampanje. To se događa na temelju profila koji stvojimo na temelju vašeg klika i surfanja na i izvan naše web stranice. Pomoću ovih kolačića vi ste kao posjetitelj web stranice povezani s jedinstvenim ID-om, tako da isti oglas ne vidite više puta, primjerice.

Budući da su ti kolačići označeni kao kolačići za praćenje, tražimo vaše dopuštenje da ih stavite.

Poveznice prema društvenim mrežama

Na našoj web stranici uključili smo poveznice za Facebook promociju web stranica (npr. “Like”, “Pin”, “Share” i sl.) ili dijeljenje (npr. “Tweet”) na društvenim mrežama poput Facebooka. Ove poveznice rade pomoću dijelova koda koji dolaze iz samog Facebooka te taj kod stavlja kolačiće. Poveznice na društvenim mrežama također mogu pohraniti i obraditi određene podatke, tako da vam se može prikazati personalizirani oglas.

Molimo pročitajte izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se mogu redovito mijenjati) da biste pročitali što rade s vašim (osobnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Dohvaćeni podatci anonimni su u najvećoj mogućoj mjeri.

POSTAVLJENI KOLAČIĆI NA NAŠOJ WEB STRANICI

 • Google Analytics
  • koristimo ga za praćenje statistike posjećenosti
 • Facebook
  • koristimo ga za prikaz nedavnih postova na društvenim mrežama i /ili gumba dijeljenja na društvenim mrežama
 • Facebook Pixel
  • koristimo ga za praćenje korisnika koji su došli na našu web stranicu putem Facebook i / ili Instagram kampanja u svrhu remarketinga
 • Google Fonts
  • koristimo ih za prikaz fontova

VAŠA PRAVA U VEZI S OSOBNIM PODATCIMA

Imate sljedeća prava u pogledu vaših osobnih podataka:

 • imate pravo znati zašto su vaši osobni podatci potrebni, što će se s njima dogoditi i koliko dugo će se oni čuvati
 • imate pravo pristupa vašim osobnim podacima koji su nam poznati
 • imate pravo dopuniti, ispraviti, izbrisati ili blokirati vaše osobne podatke kad god to poželite
 • ako nam date svoj pristanak za obradu vaših podataka, imate pravo opozvati taj pristanak i izbrisati vaše osobne podatke
 • imate pravo zatražiti sve svoje osobne podatke od kontrolera i u cijelosti ih prenijeti na drugi kontrolor
 • imate pravo na prigovor, možete prigovoriti na obradu podataka. Mi to udovoljavamo, osim ako nema opravdanih razloga za obradu

Za ostvarivanje ovih prava kontaktirajte nas. Pogledajte kontakt podatke na dnu ove izjave o kolačićima. Ako imate pritužbu kako postupamo s vašim podacima, željeli bismo vas čuti, ali također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu (Tijelu za zaštitu podataka)

OMOGUĆAVANJE / ONEMOGUĆAVANJE I BRISANJE KOLAČIĆA

Možete upotrebljavati internetski preglednik za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Možete odrediti i da određeni kolačići možda neće biti postavljeni. Druga je mogućnost promjena postavki vašeg internetskog preglednika tako da dobivate poruku svaki put kada se kolačić postavi. Više informacija o ovim opcijama potražite u uputama u odjeljku “Pomoć preglednika”.

Imajte na umu da naša web stranica možda ne radi ispravno ako su svi kolačići onemogućeni. Ako obrišete kolačiće u vašem pregledniku, oni će biti ponovno postavljeni nakon vašeg pristanka kada ponovno posjetite našu web stranicu.